Pagina's

donderdag 14 februari 2013

Apple crumble for the cold

Met dit koude weer wil je vaak wat warms en lekkers. Warme chocomelk met een stukje taart. Ik heb vandaag gekozen, op Valentijnsdag, voor een lekkere apple crumble.
Vanochtend om 9u begonnen en doordat de apple crumble maar 40 minuten in de oven hoeft heb ik er net al een stukje van gegeten, heerlijk! 

De nodige ingrediënten voor ongeveer 6 porties:
4 appels
100 gram donkerbruine basterdsuiker
125 gram bloem
150 gram kristalsuiker
1 theelepel kaneel
snufje zout
1 ei
30 gram gesmolten boter

Verwarm de oven voor op 190 c.
Je schilt alle appels, haalt de klokhuizen eruit en snijd schijfjes van de appel en deze leg je in een ovenschaal.




In de ovenschaal meng je donkerbruine basterdsuiker met de appels mee, zoals je bij een appeltaart ook zou doen.



In een andere kom men je de bloem, suiker, zout en kaneel, dit word geen beslag omdat er nog geen vloeistof bij zit. 



In een andere kom men je het opgeklopte ei met de gesmolten boter. Dit is één van de weinige recepten waarbij je de boter wel echt mag laten smelten.



De ei en het boter roer je samen met de mix van bloem-suiker-zout-kaneel, uiteindelijk word het een dik papje, wat je over de appels heen doet. Dit word je krokante crumble laagje.



Zet de ovenschaal in de voor verwarmde oven en na 40 minuten is je apple crumble klaar. De bovenkant van je apple crumble moet krokant en goudbruin zijn. 
Ik heb de apple crumble geserveerd toen 'ie nog warm was, erg lekker.




Een warm lichtpuntje op deze koude, sneeuw Valentijnsdag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten