Pagina's

zaterdag 9 februari 2013

Van klein naar groot

Vandaag wil ik jullie leren hoe je petits pavlova's maakt! Heel schattig, klein en ideaal voor bijv. een high tea met je vriendinnen!

Je begint met het maken van het basisrecept van de meringues die ik hiervoor heb geplaatst. 

http://klopcakes.blogspot.nl/2013/02/een-schuimpje-uit-frankrijk.html

Je mag de schuimpjes uiteraard ook kant en klaar kopen als je ze kunt vinden, maar vandaag gaan we dit ervan maken ..


Een petits pavlova. Delicious. Je hebt 'm ook in taart variant, uiteraard volgt daar het recept ook nog van.
De nodige ingrediënten:
100 gram roomkaas naturel 
2 eetlepels crème fraîche
2 eetlepels poedersuiker
1 eetlepel aardbeienjam
100 gram frambozen of een ander soort fruit zoals aardbeien.

Klop met een mixer de roomkaas, crème fraîche en de poedersuiker tot een luchtig beslag. Gevolgd door de aardbeienjam en als je wilt zou je er nog aardbeien smaakstof bij toe kunnen voegen. 


Pak voor elke petits pavlova 2 schuimpjes. Schep op de ene helft een beetje aardbeien crème en zet er een 2e schuimpje op.  Schep daarna op je torentje nog een beetje aardbeien crème en eindig met een vrucht bovenop. Wat je ook lekker vind, het zijn jouw petits pavlova's dus jij kiest het fruit!
Hierna kun je de petits pavlova's al serveren en als je wilt kun je er voor de leuk nog wat poedersuiker overheen strooien!

Zoals de titel zegt: van klein naar groot, bevalt dit recept je .. dan kun je er binnenkort een hele taart van maken!
Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten