donderdag 7 februari 2013

Delicious brownie trash

Nu zullen jullie denken afval brownie? Ja afval brownie.
Ik kwam laatst thuis van mijn werk, 2u vroeger dan normaal en ik had zo'n onwijze zin in een brownie.
Ik ben alle kasten afgegaan en omdat ik dus nogal vaak bak had ik gelukkig alle ingrediënten in huis.
Waarom ik het een afval brownie noem lees je straks.
We beginnen met het basisrecept, want daar draait het om!

De nodige ingrediënten:
125 gram pure chocola
175 gram boter
400 gram suiker
3 eieren
1 theelepel vanille essence
125 gram bloem

Wat je hier wel voor nodig hebt is een brownie bakblik, ik heb er één bij de Action gekocht en anders is een normaal vierkant bakblik ook voldoende. Verwarm de oven voor op 180 c.
Zet een pan met warm water op, hang daar boven een pannetje, wat op het water dobbert. Daarin doe je de boter en chocola en door te roeren laat je het smelten.
Zodra beide goed gesmolten zijn giet je de boter en chocola in een mengkom, hierbij mix je de de suiker, eieren en vanille essence.
Pas als het een mooi geheel is voeg je de bloem toe, maar let op dat niet alles op stuift!

Alle spullen voor de brownie had ik dus in huis, waarom dan de afval brownie?
Meestal voeg ik nog 2 extra chocolade repen toe, maar die had ik niet meer, wel repen met walnoten erin. Die heb ik gesmolten en daarna ben ik op zoek gegaan naar nog meer chocola om er doorheen te gooien. Zo vond ik maltesers, ook die werden slachtoffer. Gevolgd door verkruimelde chocolate chip cookies, alles nog eens goed gemixt met het chocolade beslag en daarna 35 minuten in de oven gezet.
Om het helemaal een calorie bom te maken kun je er, nadat de brownie uit de oven is, gesmolten witte chocolade eroverheen gieten en even in de koelkast hard laten worden.
De brownie word er lekker smeuïg van en koelt zo gelijk af.

Ik maak deze brownie vaak als ik een high tea heb en het is altijd een groot succes geweest!
Stel nou dat je geen zin hebt om ingewikkeld te doen, of je hebt de ingrediënten niet, pak dan gewoon de brownie bakmix van Dr. Oetker! Die doet het altijd goed.

Enjoy the trash brownie!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten