zondag 10 februari 2013

Pavlova for Valentines Day!

Dit is de grote versie van de petits pavlova's. Één van de eerste keren dat ik 'm gemaakt heb was voor de verjaardag van mijn vriend. Ik heb destijds 5 taarten gemaakt maar dit was toch echt de winnaar!

Aangezien Valentijn er weer aankomt heb ik een rood tintje gegeven aan het recept van vandaag. 

Dit is mijn pavlova geworden van vandaag




Echt een heerlijke taart, zeker een aanrader en te decoreren met fruit naar keuze.


De nodige ingrediënten:

4 eiwitten
250 gram poedersuiker
Vanille essence 
250 ml slagroom
Aardbeien: 1 bakje verse en een pakje diepvries aardbeien.
2 theelepels aardbeienjam

Je begint met het scheiden van de eiwitten, doe dit weer in een vetvrije kom, zodat je straks het beste resultaat hebt. Hierna mag je ze gelijk mixen, het duurt namelijk best lang voordat de eiwitten wit schuim worden.

Zodra dit het geval is, voeg je in delen de poedersuiker toe en uiteindelijk moet het een wit, stijf en glanzend beslag zijn.





Verwarm nu de oven voor op 140c en haal je bakplaat eruit. Op je bakplaat ga je zo namelijk de vorm scheppen van je pavlova. Leg een vel bakpapier neer en maak daar de vorm zoals op de foto en hou er rekening mee dat je in het midden een kuiltje moet overlaten. 


  

De taart moet heel lang in de oven, namelijk 90 minuten, ondertussen heb je dus genoeg tijd om aan de topping te werken.
Zoals bij de ingrediënten staat vermeld heb ik diepvries aardbeien en verse genomen, maar stel dat je gemengd rood fruit kies mag dat vers of uit de diepvries. Ik vertel nu hoe ik het heb gedaan, je kunt daar altijd zelf mee experimenteren.

Ik heb de diepvries aardbeien met 2 theelepels aardbeienjam op het vuur gezet, rechtstreeks uit de diepvries. Op deze manier heb ik ze heel zacht laten worden en in combinatie met de jam is het een soort aardbeien gelei geworden, erg lekker! Dit laat je trouwens gewoon even lekker pruttelen, totdat het zacht genoeg is dat je de aardbeien kunt halveren.
Zorg wel dat je gelei niet meer warm is als je 'm op de taart wilt doen, dus haal het pannetje op tijd van het vuur en laat het rustig afkoelen.
Nu mag je de verse aardbeien erbij pakken en in plaats van de gewone manier van snijden toe  te passen heb ik van elk plakje aardbei een hartje gemaakt. 





Na 90 minuten haal je de taart uit de oven en die zal er dan niet zozeer mooi uitzien. Daar gaat het bij de pavlova ook niet om, maar wel om de geweldige smaak. 



Terwijl je schuim staat af te koelen klop je de slagroom stijf, als je dit gelijk op je taart zou smeren, smelt je slagroom en word je taart één groot papje. Niet doen dus, is echt zonde van als je werk.


 

Je vult het holletje wat je in de schuim-vorm hebt gemaakt met slagroom op en hierna giet je de afgekoelde aardbeien gelei erover heen.
Met de verse hartvormige aardbeien decoreer je de taart zoals jij hem wil. Ik heb voor een opbouwende manier gekozen, maar als je de taart wat platter wil houden kan dat ook. 
Ik waarschuw jullie nu alvast, als je de taart aansnijd zal het geen mooi gezicht zijn, maar daar gaat het bij deze taart ook echt niet om. Het zal een puinhoop worden, maar de smaak word er niet minder om!



Deze taart is niet zozeer speciaal voor Valentijnsdag, je kunt hem altijd maken en ook zonder aanleiding.
Enjoy your foamy pie!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten