woensdag 13 februari 2013

Pie from scratch

Dit recept is één van de handigste die ik ooit heb geleerd. Een taartbodem maken komt eigenlijk altijd van pas, bij wat voor taart dan ook.
Je kent vast die heerlijke aardbeien gebakjes wel bij de Albert Heijn. Wil je die zelf maken? Dat kan met dit recept. 



De nodige ingrediënten:
150 gram zachte boter
150 gram suiker
150 gram zelfrijzend bakmeel 
3 eieren 

De boter moet echt zacht zijn, maar niet gesmolten dus op kamertemperatuur.  Daar voeg je suiker en het zelfrijzend bakmeel bij en één voor één de eieren. Mix hierna je beslag nog 5 minuten op de hoogste stand.


Dit is de vorm die we vandaag gaan gebruiken en ook gelijk de enige. Ik heb de mijne voor 3 euro nog wat bij de Action gekocht, maar zijn vast ook bij Xenos/Blokker of internet te bestellen. Voordat je het beslag in je vorm giet, vet de vorm even in, zo krijg je 'm er straks makkelijker uit.

De oven verwarm je voor op 175 c en de taart zet je er 15-20 min in.
Deze bodems zijn overigens ook kant en klaar te kopen in de supermarkt. Ze staan vaak bij de bak producten, maar de bodem vers maken is véél lekkerder!

Je bodem is af en nu?
Je kunt ervoor kiezen om een laag custard te doen, slagroom of banketbakkersroom. De volgende laag is vaak het fruit wat je er op doet en dat kan verschillen tussen aardbeien, kersen, frambozen .. net wat je lekker vind!


Je kunt een taartbodem trouwens ook maken van gekruimelde koekjes, denk dat niet gelijk aan de saaie biscuitjes, maar bastogne koeken of oreo's kan ook. Je kunt het zelf lekker maken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten